Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /homepages/46/d477757208/htdocs/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 421

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /homepages/46/d477757208/htdocs/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 488
Projectes | Escola Lavínia
Home   Què fem?   Projectes

Projectes

Els projectes són plans de treball amb uns objectius determinats que s’aproven en Claustre i que tenen una durada a llarg termini. En general, els projectes queden després implementats com a treball d’escola.

Projecte TEI

tei

El TEI és un programa de convivència per a la prevenció de la violència i l’assetjament escolar, és institucional i implica a tota la comunitat educativa. Té com a objectiu bàsic millorar la integració escolar i treballar per una escola inclusiva i no violenta, fomentant que les relacions entre iguals siguin més satisfactòries, orientades a la millora o modificació del clima i la cultura del centre respecte a la convivència, conflicte i violència (física, emocional o psicològica).

http://programatei.com/ 

 

 

Projecte MEDIAM

mediam

L’objectiu d’aquest projecte és aportar eines per la prevenció de conflictes i per contribuir a una cultura de diàleg en l’espai educatiu.

Les dues eines que es treballen són la comunicació no violenta i els cercles restauratius.

https://mediamblog.wordpress.com/ 

 

Fundació VICKI BERNADET: 

Projecte “Trencant el silenci junts” 

 Vicki BernadetAquest projecte té com a finalitat principal donar un pas endavant per a la millora de la prevenció i detecció de l’abús sexual infantil en l’àmbit escolar. Per aconseguir-ho el projecte dissenyarà, posarà en marxa i sistematitzarà un programa de prevenció  de l’abús sexual infantil en escoles primàries que involucrarà tant a docents i equips directius dels centres educatius com a l’alumnat i a les seves famílies, amb un enfocament comunitari i col·laboratiu.

http://www.fbernadet.org/

 

 

 

Robòtica

Des de les BeeBots fins al Scratch, tota l’escola s’endinsa dins el món de la robòtica.

Mostra dels tallers: http://laviniafestes.blogspot.com.es/p/tallers-descola.html

 

 

 

 

First Lego League

IMG_20170209_100748

FIRST LEGO LEAGUE (FLL) és un repte internacional que desperta l’interès dels joves per la investigació, la resolució de problemes, la ciència i la tecnologia.

Els pilars del programa són els valors FLL que emfatitzen d’aprendre dels companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

Els participants a FLL:

 • Dissenyen, construeixen, proven i programen robots.
 • Investiguen i resolen els mateixos desafiaments que els científics d’avui.
 • Apliquen conceptes de matemàtiques i ciències en la vida real.
 • Desenvolupen les habilitats i competències del s. XXI com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació.
 • Hi participen i es diverteixen en tornejos i celebracions en format esportiu.

http://www.firstlegoleague.es/ca/

 

 

Apadrinament lector

APADRINAMENT LECTOR

L’apadrinament lector és una activitat cooperativa que es realitza en parelles formades pels alumnes de 5è i 1r i els alumnes de 6è i 2n.  El grans fan de padrins de lectura i els alumnes més petits fan de fillols.

Els padrins de lectura adquireixen el compromís principal de vetllar per l’aprenentatge lector dels seus fillols. Els ajuden a aprendre a llegir d’una manera motivadora i engrescadora per aconseguir despertar el gust per la lectura i l’escriptura.

 

 

 

 

Projecte PILE (Pla Integral de LLengües estrangeres)

PILE 3El curs 2013-14 encetem el projecte PILE. La finalitat d’aquest projecte és potenciar al màxim la competència oral anglesa els primers cursos d’Educació Primària en els diferents àmbits i situacions possibles, dins i fora del context escolar.

Els alumnes de 1r i 2n de Primària realitzaran en llengua anglesa els tallers setmanals i les colònies.

Els alumnes de 3r i 4t de Primària realitzaran en llengua anglesa els tallers setmanals i una sortida puntual.

http://laviniapile.blogspot.com.es/

 

 

Filosofia 3-12

El projecte Filosofia 3-12 pretén ajudar als nens i nenes a pensar per si mateixos, partint dels fets quotidians de la seva vida.

A la vegada pretén afavorir i fomentar el diàleg filosòfic a l’aula, entorn a temes importants des d’un punt de vista de l’educació humanística i també ambiental.

Per aconseguir aquests objectius es disposa de diferents materials adaptats a cada edat, com poden ser llibres, pel·lícules, música, etc. En aquest projecte participen tots els nens i nenes de l’escola.

Més informació a http://www.grupiref.org/

 

 

Les TIC en el procés d’aprenentatge de la lectura i l’escriptura

Es tracta d’un projecte en el qual, sota l’assessorament d’Ana Teberosky, s’intervé en les pràctiques educatives escolars per tal de millorar l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura i la competència comunicativa de l’alumnat.

Es potencia l’ús dels recursos de mediació tecnològica per part del professorat i de l’alumnat, oferint models de bones pràctiques en l’àmbit de la comunicació oral i escrita i l’ús de les TIC.

En aquest projecte participen els alumnes des de P3 fins a 6è. Podeu veure el treball que fan en els blogs dels seus cursos.

Presentació projecte

Projecte de llengua de l’Escola Lavinia from msanch43

 

 

Camí escolar

espai amic

El Camí Escolar és un projecte de ciutat per la formació i l’educació en valors des de l’autonomia, la solidaritat i la bona convivència; un itinerari senyalitzat que facilita que els infants vagin i tornin a peu a l’escola de manera segura.

Ha de ser reconegut per aquells que l’utilitzen però també per la resta de ciutadans que en fan ús.

 http://camiescolarlavinia.blogspot.com.es/

 

 

 

 

Projecte Comenius

És un programa educatiu internacional adreçat a alumnes des d’Ed. Infantil a 6è de Primària.

 

Té com a objectius:

 • Promoure associacions escolars de qualitat.
 • Potenciar l’aprenentatge de llengües estrangeres entre l’alumnat i personal educatiu.
 • Donar suport a l’ús innovador de les TIC.
 • Incrementar la qualitat i la dimensió europea de la formació del professorat.
 • Impulsar la millora dels enfocaments pedagògics i de la gestió escolar.
 • Facilitar la difusió i valoració dels resultats i productes de projectes i mobilitat.

La nostra escola ha portat a terme un projecte comú The armony of cultures amb Itàlia, Hongria i Polònia. Podeu veure tots els treballs realitzats al blog http://harmonyofcultures.blogspot.com.es/

 

 

Escoles Sostenibles

http://www.sostenibilitatbcn.cat/index.php/agenda-21-escolar

escoles sostenibles

 

Barcelona Escoles + Sostenibles és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l’ambiciós projecte planetari d’imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn més immediat.

Des del curs 2002-03 s’han realitzat diferents projectes medi ambientals:

 • Reutilització dels llibres de text
 • Enjardinament del pati i adequació dels espais verds
 • Reciclatge de llibres de lectura per Sant Jordi
 • L’aigua, un bé escàs
 • Pati verd: reciclatge. Ús de la carmanyola.
 • Reutilitzem l’escola

 

 

Bones pràctiques en Coeducació

El projecte “M’espavilo molt bé a casa” implica tots els nens i nenes de l’escola des de P3 fins a 6è i tot l’equip de mestres.

Amb ell, el curs 2010-11, l’Escola va guanyar el Premi “Bones pràctiques en la coeducació a les Corts” convocat per aquest districte.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/districtes-de-bcn/20110309/fil-agulla-igualtat/937238.shtml

wordpress темы.